近所のお米屋さんへ
北から西までいろんな産地のお米が揃っています。
全て玄米も選べるので嬉しい。
我が家は玄米しか食べない家なので、普通のスーパーのお米コーナーだと選択肢が少ないので
専門店は、ほんと助かります。
好みの味を伝えると
いろいろ相談にのってくれるのも
お米屋さんならでは。
もちもちの甘さのあるお米は苦手で、
なるべく硬くて、むしろパサっとした感じになる玄米が好みです。
お米屋さんのお姉さんがいろいろ説明してくれて、
悩みましたが今回は佐賀のお米にしてみました。
佐賀のお米は初めて食べるかも?!
2キロ買ってきました。
雨が上がっている隙にね☂️
みなさんのところはどうですか?
台風の影響は大丈夫でしょうか。
台風13号のあとはもうすぐ14号が向かってくるという、、、次から次へと大変です。
I went to the Japanese Rice Shop.
Can you see this Chinese character
「米」in the window?
The way of reading about 「米」is “kome” in Japanese. It’s means “rice”.
And many rounded goods around 「米」are the straw ricebags on the old style.
We love unpolished brown rice. But at the general super market, the brown rice are unpopular although in Japan. So we can’t make a good choice at these store.
But a specialty store for Japanese Rice like this give us many good choice!
I told a shopperson about our taste in rice (toughness and sweetness). I bought this rice from Saga Prefecture.
The weight is 2kg.
It’s sold by weight.
佐賀米どころなんですが、実は米より先に麦も収穫されてるんですよ。
5月下旬に麦を収穫して、田植えをしているみたいですよ。